LokSound

LokSound

Omdat het altijd ons doel is, om onze treinbaan zo authentiek mogelijk na te bouwen tegenover grootspoor, biest ESU U - sinds jaren - de decoders uit de LokSound familie aan.

Met LokSound rijden uw locs niet alleen zoals het origineel, U hoort ze ook zoals een echte! Sinds 1999 voert ESU de toon. Velen probeerden ESU te kopiëren en te evenaren. Niemand is er in geslaagd om U een dergelijk uitgebreid gamma aan deze kwaliteit aan te bieden. Alleen ESU.  

 

  LokSound V4.0 voor schalen 0 en H0, wordt ingezet op DCC, Selectrix® en Motorola® systemen.

  LokSound micro V4.0 voor schalen TT en N, wordt ingezet op DCC, Selectrix® en Motorola® systemen.

  LokSoundXL V4.0 voor «grote» schalen zoals G en I, wordt ingezet op DCC en Motorola® systemen.

  LokSound M4 V4.0 voor schalen 0 en H0 voor de vrienden van Märklin® systems. Deze decoder bestaat ook in XL-versie.

  De wens van elke modelbouwer om een perfect natuurgetrouwe modelspoorbaan te bouwen is werkelijkheid geworden. De invoering van het digitale systeem voor besturing van verschillende treinen tegelijk, was al een grote stap voorwaarts. Door middel van geluidselektronica is het nu ook mogelijk om de originele geluiden zo goed mogelijk weer te geven. Door plaatsgebrek was het tot nu toe slechts zelden mogelijk om zowel digitale besturing als geluid in één locomotief in te bouwen. LokSound is de eerste module die beide functies op één printplaatje combineert. Door de integratie van geluid en besturing gaat er voor de modelspoorliefhebber een wereld van nieuwe mogelijkheden open. Elke spoorbreedte brengt zijn voor en nadelen mee. Zo bieden locomotieven in I en G meer ruimte om een decoder en de luidspreker te herbergen. Daarom ontwikkelde ESU, de fabrikant van LokSound, in 2000 haar nieuwe XL-decoder. De kwaliteitsvolle klank in elke decoder wordt gegarandeerd door hifi-opnames bij het prototype uit te voeren. Deze worden onder digitale vorm opgeslagen in de geheugenchip van de LokSound-decoder. In combinatie met speciaal ontwikkelde MylarTM luidsprekers bereikt LokSound een nieuwe dimensie waar U enkel durfde van dromen.

  Elke LokSound-decoder bestaat eigenlijk uit twee delen. Het besturingsgedeelte en het geluidsgedeelte. Het digitaalgedeelte is op zichzelf een ‘state of the art’ decoder. Alle LokSound-decoders:
  ondersteunen AC-motoren, DC-motoren en Klokankermotoren. 
  sturen Uw motoren aan met een frequentie van 20 KHz. 
  kunnen bestuurd worden vanuit eender welk Digital systeem, als daar zijn: MärklinTM 6021, Lenz Digital PlusTM, Roco digital is coolTM, LGBTM MZS, Uhlenbrock IntelliboxTM, ZimoTM (DCC), DigitraxTM, Wangrow System OneTM, NCETM, Arnold DigitalTM (DCC).
  detecteren automatisch het gebruikte digitaal systeem. 
  houdt rekening met de ingestelde optrek- en remvertraging. 
  ondersteunt alle gekende DCC-karakteristieken als daar zijn: optrekken, afremmen, maximumsnelheid, minimumsnelheid, lokadres.
  Zijn uitgerust met een overbelasting- en kortsluitbeveiligingssysteem. 
  Zijn uitgerust met een unieke lichtdimmer. 
  Bieden diverse functies voor het sturen van rookgenerator, TelexTM-koppelingen, bijkomende verlichting, … 
  Makkelijk in gebruik: elke functie kan aan eender welke uitgang worden toegewezen via de LokProgrammeerBox. 
  Mogelijk tot het wijzigen van de snelheidscurve.
  Gebruik van een reed-kontakt mogelijk.

  Vanaf versie V4.0: RailComPlus® (automatische aanmelding in minder dan 3 seconden), ABC-remsysteem, 5de generatie motorregeling, PowerPack. 

  Standaard-decoder (STD) voor: SPOOR N, TT, HO, O.

  Spijts al deze mogelijkheden heeft ESU er voor gezorgd dat haar standaard-

  decoder kleine afmetingen heeft, zodat deze decoder perfect past in de

  meeste HO-locomotieven. Zelfs voor een N-loc of in een TT-loc vind men

  meestal voldoende plaats voor de LokSound-micro decoder en zijn bijpassende luidspreker in

  te bouwen. De installatie is heel eenvoudig. De meeste loc-merken gebruiken een NEM-plug. Zodoende heeft U enkel de decoder in te pluggen. Elke decoder is voorgeprogrammeerd. Zodoende kun je direct ‘vertrekken’.

  Het geluidsgedeelte van de LokSound-decoder biedt U een zeer realistisch spoorbaan-geluid. Na de opname van het prototype wordt alles digitaal bewaard. Dan wordt het geluid verwerkt om opgeslagen te worden in de geluid- chip van de LokSound-decoder. De geluiden worden in aparte ‘kanalen’ opgeslagen (voorbeeld: Stoomlocomotief-motor en stoomfluit). Bij het rijden van de locomotief kan door gebruik te maken van een reedcontact de wielbewegingen gesynchroniseerd worden met het geluid van de motor. Ook het geluid van de luchtcompressor, waterpomp, dynamo, cilinders, behoort tot de mogelijkheden. Door toepassen van digitale geluidstechnieken is men er bij ESU in geslaagd het oorspronkelijke geluid uit het grootbedrijf toe te passen in Uw LokSound-decoder. Tot 6 verschillende functies kunnen via Uw besturingspaneel opgeroepen worden. Het gebruik van de LokProgrammeerBox durven wij ten stelligste aanbevelen. Slechts dan zal U alle mogelijkheden ten volle kunnen benutten.

Lees meer

2 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

2 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
LokSound