• Op werkdagen voor 14:00 besteld is dezelfde dag verzonden (di t/m vr)
  • Gratis verzending in NL en BE vanaf € 99,-
  • Grootste assortiment tweedehandsmateriaal
  • Log in met uw account voor extra voordeel

9.2
91.803953871499% of 100
uit 6917 reviews

Tijdens het weekend van 26 en 27 september 2015 gaan de deuren van de Limburg Hallen in Genk weer open om de bezoekers te laten wegdromen in een modelbouwwereld die alle facetten van de modelbouw aanschouwelijk maakt. Men kan er genieten van r/c gestuurde boten, trucks, drones, vliegtuigen, auto's , duikboten, helikopters , tanks, grondverzetters, kranen, enz..
Op diverse plaatsen kan men zelf het stuur in handen nemen en ervaren hoe het voelt om met een r/c model te rijden of te varen. Tevens kan men genieten van kermissen, circussen, meccano, fisher technic, papier en lucifer modelbouw, poppenhuizen,enz... Er is ook een heel grote stand met een uitgelezen selectie van creaties gemaakt met Lego (c) bouwstenen. 


De modeltrein liefhebbers zullen ook dit jaar weer optimaal aan hun trekken komen met meer dan 40 werkende modeltreinbanen uit 6 landen en in diverse schalen. We brengen zowel super grote banen, als middelgrote en kijkkastbanen.
Een kort overzicht van het aanbod :
De vrienden van 1/32 uit Nederland brengen een selectie uit hun mooiste modules in een 75m lange baan. De club uit Orléans brengt een grote Franse baan in Ho. Uit Duitsland komt een 13m lange Z-baan , wat vrij groot is voor deze schaal. Een club uit France Comte een prachtige Ho baan, genaamd La Bosse. De M.E.F. Bonn showen een 67m lange Duitse Ho baan met veel bedrijvigheid. De Heer Noël Jacky brengt een rond en rond spoor O baan naar Frans voorbeeld. 
Belux vergast de bezoeker op een Belgisch - Luxemburgse Ho baan. De Oost Brabantse Modeltreinvrienden trakteren op 3 banen in diverse schalen. Uit Sabres in Frankrijk komt een mooie N-baan die een realistische weergave brengt van de lijn Pau - Canfranc. Een ander juweel uit Frankrijk is de uitbeelding van de spoorlijn met name " Train Jaune ". Deze modelbaan is het resultaat van 4 clubs , namelijk Club de Perpignon , Club de Chartres , Club de Mans en Club de Amiens. Zij hebben elk een stuk van de lijn gebouwd en we hebben deze 4 clubs weten samen te brengen zodat we een complete unieke baan van Le Train Jaune kunnen presenteren.
Een modelbouwer uit Alken brengt het stoomstroopfabriek van Borgloon. Pemoba toont zijn jongste realisatie , Peters Tal. De modelspoor vereniging Midden Limburg laat hun nieuwe Amerikaanse baan in schaal 1/48 , Stirmouth and Southern in première gaan in Genk.
Mangels Franz Josef uit Duitsland komt met een Duitse smalspoorbaan in schaal 1/43. Modelspoor Team de Maaslijn showt in Genk hun nieuwe HOm baan naar Noors voorbeeld met name Berekvam - Flamsdalen. Hugo Baart trakteert ons op zijn Niggende Saligheyd. M.S.C. Spijkspoor brengt hun Ho baan Neu Birkenfeld. De Modelspoorclub Oost-Brabant toont hun nieuwe Ho baan , genaamd Triodinorama. Enkele Duitse treinvrienden zorgen voor een Ho baan gehuld in een winterkleedje. De Belgische club, MOBOV , heeft een bestaande baan een complete face-lift gegeven onder de naam , Depot Muydonix-Toucour. Het spoor O-team brengt ons het zeer mooie , Tussen klei en Leuzze. Stichting Model en Spoorpublicatie brengt " Halte Tombroekstraat "in schaal HOm. De Hollandse Trammaatjes van hun kant showen trambaan " DE HELLUF VAN LIJN 11 ". Uit Tilburg komt de baan " Quinta das Escoladas ". Modelbouwer Thomas Schönen verrast ons met een dioramabaan in Ho genaamd " Königsberg in Preussen " met een speciale techniek via trek-kabels voor het rangeren van wagons. Met Schrottplatz brengt De Zutter Samuel ons een industrie spoor 1 baan. Jan van Remmerden houdt het bij een Oe-baan , " Jean Ville ". Didier Mozer van zijn kant exposeert 2 banen, Grossbierdorf en Justin Versaitou in schaal O. René Paul zoekt het verderop met een Amerikaanse ON3 baan genaamd , Herberts Crossing. Peter Dillen mocht niet ontbreken met zijn prachtige creatie " Ysselstein ". " Smeerdijk " is dan weer de allernieuwste creatie van Henk Wust en Jan van Mourik. Met " Sayda " brengt Rüger Bernd een smalspoorbaan in HOe. Rudi Nelissen schouwt " Station Tongeren " in Ho. 


Naast de modeltreinbanen kan de bezoeker enerzijds genieten van de aanwezigheid van de meeste producenten van modeltreinen en scenery-materialen en anderzijds van de grote internationale verkoop- en 2de handsbeurs. 


EUROMODELBOUW IS EEN HAPPENING VOOR GROOT EN KLEIN, VOOR GANS DE FAMILIE. VELE JEUGDDROMEN ZULLEN WEER TOT LEVEN KOMEN. WE HOPEN VAN HARTE U TE MOGEN BEGROETEN OP EUROMODELBOUW'15. 

Meer info op www.euromodelbouw.be