Lichtseinen H0

Lichtseinen H0

Viessmann Multiplextechnologie

Bij conventionle lichtseintechniek moeten er veel draadjes van het seinschild door de mast naar benden worden gevoerd. Dit kan al naar gelang het sein oplopen tot max. 15 draden. (bijv. bij een uitrijsein met voorsein). Deze draden kunnen heel moeilijk in de mast worden verborgen en daardoor zijn bij pen masten vaak draden te zien.

Door de nieuwe Multiplextechnologie is het ons gelukt het aantal draden terug te brengen to max. 4 draden. Deze kunnen zonder problemen in de mast worden verborgen en u heeft een vrije doorkijk.

Het tweede voordeel is het eenvoudige aansluiten. Moesten er tot op heden talrijke draadjes met een relais of seinstuurmodule worden verbonden, nu gaat het slechts met een enkele kleine stekker die in de stuurmodule- de zogenaamde Multiplexer – gestoken moet worden.

Het derde voordeel is dat de lichtseinen – ondaks de nieuwe Multiplextechnologie – gunstig in bleven zoals u van Viessmann gewend bent.

Voor het aansturen van uw seinen is Multiplexer 5229 nodig, alleen hij kan de benodigde stuursignalen opwekken. De Multiplezer kan met drukknoppen, railcontacten en ook direct door een digitaalsysteem aangestuurd worden. Een digitale decoder voor DCC en Märklin Motorola is al ingebouwd.

Lees meer

2 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
  1. Viessmann 4555 H0 Wissellantaarn
    Viessmann 4555 H0 Wissellantaarn
    Onze Prijs € 8,00 € 4,80
    Magazijnopruiming

2 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Lichtseinen H0